Saturday, February 19, 2011

Kenapa aku tulis blog ni?? and a little appreciation...

Assalamulaikum dan salam sejahtera...

So...entry kali ni saje nak express kenapa la aku galak sangat nak tulis blog ni? haha...mungkin x menarik untuk dibaca tapi sape2 nak baca silakan la...aku x makan orang... So..setelah melihat vlog Abang Ben Ashaari kite, terfikir la jugak kenapa la aku tulis blog ni? Sape x kenal Abg Ben boleh la klik kat name tu ey..link ke blog die...yang ni pulak link ke Vlog die kat 1tube.my...--> Vlog Abg Ben 

Berbalik pada entry...kenapa aku tulis blog? Ade orang tulis blog sebab nak dapat income, ade orang tulis blog sebab nak jadi femes.. ade orang buat blog sebab nak meniaga...ade orang tulis blog sebab nak express diri sendri..ade orang tulis blog sebab......ntah la...macam2 sebab ade kan?? terpulang pada blogger tu sendri la kenapa die tulis blog tu...



Sebab aku pulak?? errr... ni kene cite pasal diri aku dulu...hehe..aku ni sebenarnye sorang pendiam n x pandai nak express diri or tunjuk perasaan...so orang biasanye x kan pandang sangat la kat aku ni...so salah 1 sebab aku tulis blog ni adalah untuk express my thought and feelings...terpulang la anda nak baca or tidak kerana pilihan di tangan anda..tapi pilihan menulis adalah ditangan and jari jemari aku...haha..aku biasanye akan tulis ape saje yang aku rase nak tulis...x kisah la pasal diri aku ke or isu semasa ke or pape...*tapi biasanye aku x tulis pasal isu semasa sebab ramai sangat dah tulis pasal isu semasa..so aku just bace n paham je dari orang laen...hihi..*


Sebab laen aku tulis blog ni? aku ni suke share maklumat or pape aje yang aku rase aku nak share..tapi disebabkan aku ni pemalu and pendiam...so orang2 yang rapat ngan aku je yang aku boleh share and to tell the truth..x ramai sangat orang yang aku betul2 rapat...so dengan blog ni mungkin aku boleh share ngan para pembaca and mungkin akan menjadi lebih rapat ngan sape2 yang nak rapat ngan aku...

Sebab laen lagi aku tulis blog ni? Seperti diterangkan dalam perenggan di atas..*kalau korang x skip korang taw la..haha* aku ni x ramai sangat orang yang rapat ngan aku...so mungkin dengan tulis blog ni boleh la kau dapat kawan...sorang kawan pon bagi aku da cukup...so aku alu2 kan la korang sume untuk tegur aku n tanye aku pape supaya boleh kite sume berkenalan n menjadi lebih rapat lagi...x kesa la laki ke pompuan..aku no hal...sorang kate berkawan biar seribu..x gitu?

Ape lagi sebab aku tulis blog ni? Duit ke? wahahaha...bab duit ni sape la yang x nak kan..tapi bagi aku la..honestly kalau aku buat blog ni n dapat duit la katakan..Alhamdulillah...aku terima je la kan...x baek tolak rezeki ni...tapi nak dapat duit or income bukan la motif utama aku tulis blog ni..sebab tu aku tulis kat bawah2 ni pasal duit...haha...money is not my main motivation...kalalu dapat tu dapat la..kalau x dapat bukan la rezeki aku kan...mungkin rezeki aku kat tempat laen...ye tak?

Cukup la tu rasenye..panjang2 nnt bosan anda nak bace..betul x? So..lain kali jumpe lagi falam entry yang laen...

P/S : Di alu2 kan anda tinggal komen and cadangan untuk aku mantapkan lagi blog ni & untuk bagi korang seronok bace blog aku ni....sebarang cadangan, kutukan, sindiran, galakan dan sebagainye amatlah dialukan...

P/S 2 : Jom sembang ngan aku..rapatkan silaturrahim sesama kite...x dapat jumpe depan2 pon xde hal...sembang2 kat blog or FB je..owh..ye x ye..add la FB aku ye....hehe...

P/S 3 : Credit to Abg Ben untuk idea nukilan kali ni...and credit to Abg Rahim Wan Ghazali sebab banyak bagi tips untuk blogger2 baru macam aku ni..n ucapan terima kasih pada follower and sape2 yang pernah menjejak kali kat blog x seberapa ni ye...

3 comments:

syafiQakarim said...

sy buat blog tuk tambah ilmu dan
kawan.tup2 skng da minat.
huhuh

Kei Seichi said...

yeke..
sy pon minat jugak tulis blog ni selagi ade orang sudi bace...
salam perkenalan...=)

A'IM said...

:)

Blog ini mengandungi informasi, tutorial serta tips2 dan sebagainya. Jika anda ingin membaca bacaan yang ringan dan berbentuk peribadi, sila lawat blog personal saya. Sila klik pada menu "The Other Me". Diharap anda mendapat manfaat daripada blog ini dan terima kasih.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...