Tuesday, June 14, 2011

Laman web kerajaan Malaysia bakal diserang oleh Hacker Anonymous

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Greetings, Malaysia, We have seen the censorship taken by the Malaysian government, blocking sites like The Pirate Bay, and WikiLeaks. Malaysia is one of the world's strictest governments, even blocking out movies, and television shows. These acts of censorship are inexcusable. You are taking away a basic human right. The internet is here for freedom, without fear of government interference. Do not think that no one else notices. Your structured government has done the talking, and we hear loud and clear. Let this be an announcement to all your people. This is a sign, a warning, and an opportunity to listen to ideas above your own. In a way you are being stubborn. But how will this help anyone or your country. We fear that if you make further decisions to take away human freedom. We are obligated to act fast and have no mercy. For rules were meant to be broken. And corruption was meant to be washed away and forgiven. Now we will wash your corruption away so be prepared. Take this as a favor.


We are Anonymous.



Korang dah tahu tak pasal ni? Kumpulan hackers yang dikenali sebagai "Anonymous" akan membuat serangan ke atas web kerajaan pada jam 7.30 malam GMT hari Rabu (3.30 pagi hari Khamis waktu Malaysia) dan menamakan projek ni sebagai "Operation Malaysia."

Personally aku rasa tindakan ni ialah yang paling wajar dilakukan sebab rakyat Malaysia sendiri tak mampu nak buat apa2 dan ada juga yang hanya mengangguk menyetujui tindakan yang dibuat oleh SKMM baru2 ni. Yang menentang tidak dapat berbuat apa2 mungkin kerana tiada kepakaran atau hanya menentang di blog dan laman web tanpa sebarang tindakan. Kalau ada tindakan pon adakah kerajaan amek kisah? I don't think so..They have the power, they can do whatever they want. Ini kah yang dikatakan kerajaan prihatin terhadap kehendak rakyat? Yang dah kena brainwash akan mengangguk2 saja..

Paper pon ade keluar pasal bende ni tapi banyak details yang ditinggalkan. Sebab? Censorship. Lu kalau tak cakap elok2 pasal goverment, lu mati. Senang kan? The media only shows what government wants people to know. Kalau ade yang masih tak sedar, hari2 korang kena brainwash sebab kerajaan hanya tunjuk apa yang diorang nak korang tahu..yang lain2 termasuk corruption tu simpan blakang la..


"corruption was meant to be washed away"
Aku paling suka ayat ni...

Aku personally memang sokong tindakan mereka walaupon dengan hack website government tu mengikut pengetahuan aku, just as warning la sebab tak ade effect sangat...Tak seperti yang dilakukan oleh "Mafia Boy" suatu ketika dulu yang mana dia hack website2 besar macam Yahoo dan eBay yang menyebabkan kerugian berbillion2 USD..Ni la kuasa hacker kalau lu orang main2 dengan hackers. Setakat website goverment tu kacang je bagi diorang...

Tapi yang aku nak gelak habis2 ni, ramai yang risau Facebook die kena hack, blog die kena hack..Aku nak tanye korang, ade value ke sume tu? Orang kalau hack fb ngan blog korang macam baru2 ni pon kejap je kan? Takde ubah pape maklumat pon kan? Takde effect ekonomi negara pon kan?  Bukan macam kes August 14th 2003 yang menyebabkan blackout besar-besaran kat New York. Blackout tu menyebabkan 50 million orang takde fall off the grid, kekecohan berlaku merata2, orang stuck dalam lif, bangunan kena lock out, sistem bekalan air terganggu dan macam2 lagi kekecohan yang berlaku yang dikatakan disebabkan oleh satu virus bernama "Blaster". Ni barulah aktiviti hackers yang perlu korang risau, bukan fb kena hack da macam nak mati rase..kelakar la korang ni...

Aku jugak dari golongan hacker walaupon tak hebar macam diorang tapi aku boleh faham tindakan diorang..Anyway, aku memang sokong Anonymous punya effort ni.. I'm looking forward to it...nak bangkang aku?Sila la..ade aku kesah?




Berita lanjut baca di SINI

2 comments:

Freaky said...

bukan hacker malaysia x mampu.. tapi undang2 ni cam haram sangat lepas tu kene tangkap

Kei Seichi said...

undang2 msia memang cam haram..panas aku wey..

Blog ini mengandungi informasi, tutorial serta tips2 dan sebagainya. Jika anda ingin membaca bacaan yang ringan dan berbentuk peribadi, sila lawat blog personal saya. Sila klik pada menu "The Other Me". Diharap anda mendapat manfaat daripada blog ini dan terima kasih.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...