Tuesday, January 25, 2011

Geekzster kembali ke zaman sekolah...Part 3

Bestnye la pulak berendam..haha..intro yg xde kene mengena ngan entri..
OK...ni adalah sambungan kepada entri part 1 ngan part 2..kali ni nak bercerita pulak time aku form 5 yg sangat best...







Ni la budak2 kelas aku time form 5..kelas 5 Sains 1 ( bangga la sbb xtrun kelas..haha). Ade beberapa pertukaran student dr yg 4 Sains 2 taun sblm tu naek 5 Sains 1..bese la tu kan..kebanyakan skolah camtu la kn?ke skolah aku je camtu? Anyway..seperti yg anda dapat lihat, ni lah budak2 kelas aku dulu...All boys school kan..bese la.kelas mmg serabut giler..haha..but still budak2 blh belajar kn..cikgu kelas brape kali da sound sbb kelas x bersih la n sebagainye..tp kami tetap belajar ngan baek..haha  Form 5, biasa la kan masa genting utk study sbb tahun SPM..so kitorg ni (lagi2 budak Sains 1) ditekankan ngan macam2 latihan n sebagainye la..so mmg stress jugak time tu...waktu skolah dr 7.30 - 2.30, pastu kelas tambahan 3.30 - 5.00 or 5.30, then kelas prep @ preparation 7.45 - 10.00 mlm...sape yg penah skolah asrama akan biasa la ngan kelas prep..pastu lpas Isyak akan n supper akan study ag smpi la pkl 12.00 or smpi pg..bergantung kpd sape warden yg bertugas...

Dekat asrama ade disediakan bilik study n bilik study ni la yg paling aku minat ( sbb satu2 nye bilik study yg ade aircond..haha). Lg pon ni mmg port kitorg study..biasa la kt skola dlu ade group2 kn..so group aku lepak cni la..dalam pic ni adalah budak kelas akaun, acap (berbaju merah) dan shafrin ( berbaju biru). Mmg sempoi even kelas x same tp blh study same...hehe..

OK..yg seterusnya pulak adalah time aktiviti gotong-royong sekolah...



 Mase ni skolah kitrog wat program gotong-royong skolah..kire 1 skolah terlibat, xkire la makcik kantin ke, org dewan makan ke, student ke, stuff ke, cikgu ke, pengetua sume2 la terlibat. Hari yg menyeronokkan walaupon penat (tapi aku xbuat sngt pon sbb keje aku sket je..apstu merayau amek pics..haha). Cantik la skolah aku lepas tu..Rindu jgk la kat korg..lame jgk x jumpe ngan budak2 ni..Hopefully ade mase n ketika boleh la jumpe2 kn..

Tu je la mase zaman sekolah aku dulu, nak cite banyak2 pon xde pics sngt sbb time tu kan kamera mahal..n satu kelebihan pd budak yg ade kamera..untung korg yg idup zaman kamera digital ni kan...
Lepas2 ni entri aku akan berkisar tentang idup zaman aku diploma pulak (time ni ade kamera even kamera fon member..haha). Look forward to it! 

4 comments:

Enadri said...

looking forward tuk cite zaman diploma.. saya ade ke ek? hehe

Kei Seichi said...

hehe..of course la ade..
ur part of my diploma kn...=)

Enadri said...

hehe.. rindu zaman diploma dulu..

Kei Seichi said...

dulu?mcm lame sngt je..
baru je ag kn..xsmpi setahun abeh...
but surely miss those times..hehe

Blog ini mengandungi informasi, tutorial serta tips2 dan sebagainya. Jika anda ingin membaca bacaan yang ringan dan berbentuk peribadi, sila lawat blog personal saya. Sila klik pada menu "The Other Me". Diharap anda mendapat manfaat daripada blog ini dan terima kasih.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...