Tuesday, February 1, 2011

Contest saya budak nerd/skima

Nak join contest lagi kali ni..asyek join contest je aku ni..x de keje ke? Memang x de keje pon..sebab tu la koin contest banyak2..nanti da banyak keje x de mase pulak nk join contest..ye x?hehe..

Ok..enuf2..So, contest ni diberi nama "Contest saya budak nerd/skima" di anjurkan oleh Miss Aki

Sila klik banner untuk keterangan lanjut


Syarat2 contest yang harus dipatuhi adalah :
  • buat entry bertajuk "Contest saya budak nerd/skima"<-- ok..sudah..
  • pastu kene letak banner contest kat entry and kat sidebar <--ok..sudah jugak
  • letak pic nerd/skima x kesa banyak mane pon.. <--ok..letak 1 cukup la..jap nk upload..

OK..so ni lah pic skema saya..cukup skema x?letak 1 cukup la kot..hehe

Apa yang membuatkan saya meng-kategori-kan diri sebagai nerd/skima? Banyak orang cakap orang nerd ni pakai spec..mugkin salah 1 ciri la..tp ade je orang nerd/skima x pakai spec..kan?kan? Kenapa saya nerd? Mula2 kita tengok dulu pengertian nerd ni ye.."Nerd is a term that refers to a person who avidly pursues intellectual activities, technical or scientific endeavors, esoteric knowledge, or other obscure interests, rather than engaging in more social or conventional activities" <--copy and paste je la dari wiki..

So..dari pengertian di atas, mengatakan nerds avidly pursues intellectual activities,rather than engaging in social activities..so ni la saya..senang cerita la kan..hehe..
  • lepas da letak pic kene lengkapkan slogan la pulak : "saya budak nerd/skima kerana..."(x lebih 20 patah perkataan) <--ala miss penganjur..lebih sikit2 x pe la kan? 

 Saya budak nerd/ skima kerana saya suka mencari ilmu dan belajar benda baru. Saya juga suka "explore" perkara yang saya tidak tahu. Selain itu saya juga suka berkongsi ilmu dengan orang lain. Saya nerd bukan kerana saya pakai spec"
--Alamak..lebih 20 la pulak..kire halal la ye miss penganjur..hihi--

  • lepas tu ape lagi kene buat..erm..haa..kene jemput 2 orang kawan kan?<--afdal lebih sikit x pe kan? 


  • Lepas tu tinggalkan link kat komen entry beliau<--jap lagi..kene post dulu bende ni kan?hehe...
  • Tarikh tutup 28 Feb <--nasib baek bukan 30 Feb..hua3..


So..x harap pon nak menang..cuma nak perticipate..kalau menang pon bagos la jugak kan..hehe..

p/s : contest ape la pulak lagi aku nak join lepas ni...hua3...

10 comments:

Nadhirah-chan said...

wahh siap bagi penjelasan lagi tu . hehe , saya nak join gak la boleh ? sebab sedor diri ni insan yg skema . wakakak :)

Kei Seichi said...

hehe..sila la join..rujuk kat tuan penganjur ye..
sy peserta je..=)

wanacesh said...

hahaha,,kelakar la pic kei,,rs nak join jer ,,tp kna pk 10kali nh sbb kna gali pic skema,,ops,,ape2pun mmg sokong pic kei yg skema tu,,,haha(gelak guling2)

Kei Seichi said...

hahahaha..
suke la tu gelak guling2..=P

Adem and Cats said...

heheheee nice

ademncats

Kei Seichi said...

ahahaha..
thanks...

Cik Eliza said...

wah ! gud luck ! aha !

;D

Kei Seichi said...

@cik eliza
tq..tq..^^

Miss dorayAki said...

perghhh~ ciap wiki lagy tu. hahak~ yg mana2 terlebih tu pgnjur halalkan je. ngee~ xpe2. nerd owez berkaet dengan spec+buku+libry. itu biasa~ papepun, goodluck ya! tenx sudi join. ;)

Kei Seichi said...

@miss dorayAki
Thanks..cukup syarat da pic tu kn?spec ade,buku kat blakang pon ade,n pic ni amek kt library..hehe..
sudi2 la bagi sy menang ye..^^

Blog ini mengandungi informasi, tutorial serta tips2 dan sebagainya. Jika anda ingin membaca bacaan yang ringan dan berbentuk peribadi, sila lawat blog personal saya. Sila klik pada menu "The Other Me". Diharap anda mendapat manfaat daripada blog ini dan terima kasih.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...