Saturday, February 5, 2011

Entry Capub : 25 Little Known Facts Bout Me...

Yeay! Kali ni nak mencapub la pulak kan..haha..bagi yang x taw..mencapub tu maksud die Mencari Publisiti. 
Sape yang nak baca sila la bace..yang x nak, Eat My Shorts! *bak kata Bart Simpsons* haha..
Ok..ok..jom baca la..malas nak mengarut banyak2..nanti kat bawah ni lagi banyak aku mengarut...

Fact # 1 : Mesti maw mula dengan nama kan?kan? Ok la..nama penuh..sila la tengok kat page belog owner kat atas sane tu..hihihi...

Fact # 2 : Aku ni jujur orangnye..buktinye? Aku dapat bende ni xde sape2 tag pon..tapi..tapi..sebab aku da bace 25 Things About Me by Cik Cahaya and kat bawah entry die cakap sape2 bace kene buat entry pasal ni..so aku pon buat la dengan suka paksa nye..hua3..*aku ni jujur ke lurus ey?ntah la..korg la judge ey...*


Fact # 3 : Aku susah nak cakap dengan orang yang baru kenal..da lame2 kenal xde hal..pemalu la katekan..*yeke pemalu..* iye la..da lame2 kenal ok la..bukan la da lame2 kenal jadi xtaw malu k..da lame2 kenal xde la malu2 macam mula2 kenal..hehe..

Fact # 4 : SANGAT SUKE KUCING!!! Aku sangat suke kucing especially kittens la..bile die da besar tu bukan la x suke..suke je..cume prefer yg kecik..hehe..dulu mase aku kat Universiti, mase sem 5 ngan 6 aku duduk sorg dalam bilik aku tu..1 bilik 2 orang je..bilik kecik je pon..roommate aku lari g mane ntah..Ok2..pastu aku pon amek la kucing2 terbiar kat belakang cafe..2 ekor aku amek bawak balik bilik aku n aku bela..pastu diorg da besar sket da pandai panjat dinding..1 ari diorg ilang...biasa kalau diorg xde, time makan je mesti ade tercongok depan pintu bilik aku..lame2 xde ..1 blok asrama tu aku round x jumpe jugak..cdey giler kot..huaaaaa..*wahai kucing2 ku..kalau korg bace blog ni aku harap korg happy la ye..myb da ade anak2 sendri da pon..jangan buang anak taw..* agak2 diorg bace x blog aku ni?



Ni kucing2 aku..Mimi and Kiki..*ye..aku taw..name kampung je..haha* chumel x diorg?chumel x?

Fact # 5 : Aku susah makan obat pil or kapsul. Kalau pil tu, aku akan kunyah baru telan..*pahit kot..huhu*. Kalau kapsul plak kan boleh bukak kan? aku bukak la letak atas sudu ke..pastu ready air..telan je terus minum air..kalau berjaya aku telan la..kalau x muntah balik..haha..*camne la nak baek sakit camtu kan...*

Fact # 6 : Aku suke bersendiri..bukan aku x suke bersosial..cuma lebih suka bersendiri...

Fact # 7 : Makanan kegemaran?ermmm..actually aku makan je pape yang ade..x memilih pon..asalkan die salam kategori makanan n die halal..*batu,kayu,pasir dan kengkawan die aku x makan ok...*

Fact # 8 : Buah kegemaran aku ade..hehe..op kos la DURIAN!! hehehe...tapi sayang xleh makan selalu..sebab tu la die jadi peberet aku..sbb kalau boleh makan selalu xsyok la kan..hehe...buah laen pon aku makan jugak macam apple..

Fact # 9 : Aku x rapat sangat ngan family aku..maybe sebab aku x banyak cakap even kat umah pon...tp aku taw yang diorg taw aku sayang diorg..parents aku ngan adik pompuan aku..*x mention plak adik laki yang last tu..hehe..paham2 sudey...*

Fact # 10 : Aku suke buat keje sendiri..bukan wat keje sendiri x kesa hal orang laen taw..maksud aku, aku prefer kalau 1 keje tu aku sendiri yang selesaikan..xyah suruh orang laen buat o mintak tolong orang laen kalau aku sendri boleh buat..watpe la nk menyusahkan orang kan..bia sendiri susah xpe...

Fact # 11 : Lagu kegemaran?hurm....errmm...xde pon sebenarnye..suke je dengar banyak lagu..ikut musim la..cume lagu melayu je aku x brape gemar..*nanti mule la keluar isu aku x suke melayu la ape la..* STOP DI SITU!! aku bukan x suke melayu ok..cume lagu2 artisan2 melayu ni balik2 lagu cinta lagu cinta lagu cinta lagu cinta lagu cinta lagu cinta..nk sambung lagi ke?lagu cinta lagu cinta lagu cinta lagu cinta..*huff..huff..penat la aku taip banyak2 kali bende tu...* kalau buat lagu lain xleh ke?baek aku layan Maher Zain..InsyaAllah..InsyaAllah...*sedap aku nyanyi ni..haha*

iklan kejap..dengar la lagu2 beliau k..sangat best...

Fact # 12 : Orang cakap *ditekankan disini ye..so take note..* aku ni baek sangat..suke sangat tolong orang...sampai orang amek kesempatan pijak kelapa aku..eh..kepala aku...tapi nak buat camne..memang aku suke tolong orang tp aku xtaw la kalau diorg amek kesempatan memijak kepala aku ke or mana2 bahagian badan yang laen...sebab aku cuma rase baek *orang putih cakap 'feel good'* bile aku tolong orang...

Fact # 13 : Orang cakap *sekali lagi..orang cakap* aku ni sengal..haha..yang ni memang aku mengaku..cume aku sengal ngan orang2 yang aku kenal and baek la..mule2 malu ngan orang baru..pastu da lame2 ok la..pastu lagi lame akan jadi sengal la..haha..

Fact # 14 : Aku suke buat lawak and kadang2 lawak tu x kene tempat..tapi selalunye memang kene la tempat..aku suke wat member2 aku gelak lagi2 time tension wat assignment ke kn..tapi kadang2 sampai kene sound la jugak..haha..emo tol member aku tu..ilex sudey...

Fact # 15 : Aku pernah ada sorg je kekasih hati dulu..tapi skng ni single la..*promote diri nampak..haha* mungkin bukan jodoh aku ngan dia..tp aku hargai masa kita bersama dulu..*alamak..jiwang sudey...* Lepas tu xde pengganti da..penah jugak orang tanye nape x cari? bukan x cari, cari da..cume yang kite nak tu x semestinye akan dapat kan..tol x?sape setuju angkat kaki kanan paras lutut..hua3..

Fact # 16 : Memang ade sorg je kekasih hati dulu tapi crush banyak la jugak..hehehe...ingat lagi 1st crush aku..mase tu darjah 6..*amboi..kecik2 da pandai crush2 ni ey..gatai no..* ilex la..kecik2 ape taw kan...pastu da besar2 ni jumpe die balik kat MySpace..*mase tu FB x de lagi..* tengok2 da ade bf da die..xpe la kan..asal die bahagia..hehe..

Fact # 17 : Aku suke sangat2 tengok perempuan berkaca mata!! Aku pon xtaw la nape..comel kot..xkesa pon pompuan tu comel ke x..asal die pakai cermin mata mesti aku akan nampak die comel..*sudah..sudah..buka spek mata cepat!* eh..jangan la gitu..aku suke tengok je..bukan aku nak ape2 korg pon..paling2 pon nak tackle je..haha..confession disitu...and if u guys are wondering..yes, my ex pkai spec dulu..hehe...


Chumel x mereka2 ni? chumel kan? chumel kan? kan?kan?
*ihsan gambar dari incek google..aku x stalk diorg k..aku bukan stalker..hua3..*

Fact # 18 : Aku sangat senang kena selsema..xtaw la kenapa..ade orang ckap aku ade resdung, ade orang cakap antibodi xkuat..macam2 patwa ade ni..hehe..dalam seminggu or 2 minggu tu mesti ade sekali kene selsema..pastu nak pulak kene selsema mase pagi raye..da kene sound ngan paklong aku 1 taun dulu..balik masjid aku sedut2 la hingus tu kan..xkan nk biar meleleh je kan?*ewww*..haha...taw pon..pastu paklong aku sedap2 je die sound.."hape la..pagi2 rase dok soot..soot..*bunyi aku sedut hingus la..* " nak je aku sound balik.."da die nak kene nak buat camne..xkn nak suruh die tangguh esok baru datang?" tapi aku x sound la sbb aku ni baek..haha..

Fact # 19 : Aku suke mengkaji bende2 yang aku xtaw..*yang aku minat je la* biasanye berkaitan komputer and teknologi la...kalau dapat 1 komputer kat aku..memang habis aku tanggalkan n perkosa die..haha..ayat x boleh blah..budak bawah umur wat2 xpaham k..*ala..budak zaman sekarang ni bukan macam aku dolu2..advance da sume2 ni...* tapi komputer tu lepas aku da puas aku pasang la balik..elok2 sampai buleh on..x buleh on mati la aku...haha..

Fact # 20 : Fuhh..sampai no 20 da..brape jam aku tulis ni ey?ntah la..4 jam gak kot...haha..ok2..teruskan...aku rase aku gemuk even orang ckap aku kurus or makin kurus..ok..stop di situ..next point pulak..hehe..

Fact # 21 : Aku cepat bosan ngan satu2 bende yang aku buat..mesti nak cari bende baru untuk dibuat setiap masa...kalau maen game la kan..jarang smpi abeh melainkan game tu benar2 addictive or memang aku minat sangat2..tp once aku da set my heart to it..apa jua yang mendatang, segala macam cobaa, segala macam dugaan akan aku tempuhi untuk menghabiskannye..hehe..

Fact # 22 : I'm a perfectionist..cewaahh...speaking gitu...hehe..xde la perfectionists mane pon..cume kalau aku wat satu2 keje tu..aku akan pastikan bende tu siap sampai puas ati aku..slagi aku x puas ati aku akan buat lagi n lagi sampai la perfect bagi aku...

Fact # 23 : Perangai aku ni berubah2..kejap ok, kejap laen, kejap baek, kejap x baek..x tetap la kirenye...xtaw la memang aku camni ke ape kan..tapi aku tetap aku..haha...

Fact # 24 : Aku boleh ade 2 perangai yang berlawanan pada aku..aku boleh rajen n malas, aku boleh baek n jahat, aku boleh sporting n x sporting, aku boleh layan orang n boleh x suke layan orang, aku boleh jadi kawan yang terbaik bagi seseorang, aku boleh jadi musuh terjahat bagi seseorang..banyak lagi aku nak cakap sifat aku ni tapi korang la kenal aku sendri and judge aku sendri k..kalau aku cakap pon x gune..kan?
I can be what you want me 2 be but I'll always be myself...

Fact # 25 : Haha..last sudah..mesti korang penat bace entry panjang2 kan? aku pon penat taip panjang2 ni...Last but not least..aku suke bile orang bagi pendapat diorang pasal aku..nak kutuk aku pon xkesa tp kutuk depan2 la..sebab segala kutukan n pujian akan aku gunakan untuk improve diri aku..to my lovers and haters..thanks you..aku taw korg sayang aku..*budget giler r mamat ni..* hahaha...

P/S : kalau da bace tu tinggalkan la komen ye..kalau ade jugak buat bende ni sila la tinggalkan link kat ruangan komen...sy jugak nak taw pasal diri anda..
Tak kenal maka tak cinta.. x gitu?


16 comments:

♥cik cahya♥ said...

cewah. betul2 jujur erk awk ni. terima kasih sudi buat tag ni. ada jugak persamaan erk kite. skrg dh boleh tahu awk org yew mcm mana ;) terima kasih skali lagi ;D

Kei Seichi said...

hehe..
same2..no big deal pon..
saje nak sharing..^^

KiMi aLiEn said...

eh kite macam banyak same jee =))
anyways, hahaha jujur xjujur, asalkan kite bahagia..
hahaha

Kei Seichi said...

hehe..
betul3...^^

Hairi Hamid said...

ayt terakhir kat fact#9 tu aku x phm...explain ckit..

Kei Seichi said...

hahaha..yg tu ke?
aku mention psal adk pompuan aku je padahal aku ade lg sorg adk laki..so kalau aku xmention die paham2 je la...

NuSaNa NoSa 91 said...

yes2~ keen dh tau 25 perkara ttg kamu.. ^_^

Kei Seichi said...

@nusana nosa 91

hehe..kalau rajen buat la entri pasal ni n let me know..mahu taw juga 25 perkara ttg anda...^^

NuSaNa NoSa 91 said...

owhhh~ keen dh buat entry sal ni.. time bulan december tahun lepas kot.. xpon buln november.. ^_^

Kei Seichi said...

owh..ade ey..okey2..
x abeh jalan lagi kat blog keen..hehe..

wanacesh said...

alamak dah terbaca,,kenalah buat nanti kiter x jujr plk,,uwa!!,,

btw kei,,muka kucing kei mcm kucing kita la namanya amy,,haha,,

Haru biru di Malaysia ala-ala Mesir!

Kei Seichi said...

hehe..yeke?
mesti comel kucing cik wana tu..hehe

erin said...

haha.. i think i know most of it, especially bout the cats:)

Kei Seichi said...

hihi...of coz la rin...
kite kwn lame da kan...=)

Ahmad Faris said...

bro!entri ni paling best!fakta 17 ngan 22 tu best..mcm ade same ngan saye..lagi2 tgk perempuan 'megane'..kawaiii!

Kei Seichi said...

haha..same la tu...
mmg boleh gile r tgk pompuan pkai spec..

Blog ini mengandungi informasi, tutorial serta tips2 dan sebagainya. Jika anda ingin membaca bacaan yang ringan dan berbentuk peribadi, sila lawat blog personal saya. Sila klik pada menu "The Other Me". Diharap anda mendapat manfaat daripada blog ini dan terima kasih.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...