Monday, March 7, 2011

Tips-tips untuk survive dalam Ghost Movie...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Kali ni nak buat entry la sikit pasal tips2 ni... Biasa sangat dah jumpa macam2 tips kat dalam internet macam tips untuk kurus, tips untuk tambah berat, tips bahagikan masa, tips jaga kewangan, tips solekan, tips masakan, tips jaga kereta dan sebagainye la.. So kali ni nak buat jugak la tips2 ni cuma laen dari yang laen... Untuk yang first ni aku buat tips macam mana nak survive kalau korang terlibat dalam movie hantu or Ghost Movies....


Note : kebanyakan tips ni hanya untuk suka2 dan tiada kaitan antara yang hidup or mati, hantu atau manusia...hahaha...Mungkin ada antara tips2 ni yang boleh digunakan dalam kehidupan sebenar...

hantu yang seram...



Biasa tak korang tengok cerita hantu? X kesah la cerita hantu melayu ke cina ke jepun ke omputih ke pape... konsep die same je... So tips2 ni boleh apply kat sume jenis movie hantu x kira di mana anda berada...

  • Tips yang paling berkesan untuk survive dalam cerita hantu atau paling tidak pon mengelakkan daripada kena kacau dengan hantu ialah dengan anda sendiri menjadi hantu! Tips ni sangat berkesan sebab biasanya hantu x kacau same2 hantu...hehehe... Kalau rase2 tak dapat nak apply tips yang ni, cuba tips2 kat bawah ni pulak...
  • Kenal pasti tujuan hantu tu kacau korang. Ni sangat penting sebab kalau korang x buat pape x kan hantu tu datang kan...Kalau tak de angin masakan pokok bergoyang,betul tak?  So,cara paling cepat untuk tahu kenapa hantu tu kacau korang ialah dengan tanya hantu tu sendiri @ berkomunikasi dengan hantu tersebut. Ada hantu datang sebab korang penah kacau dia dulu2, ade yang datang sebab korang datang tempat dia, ada yang datang sebab korang pon memang macam hantu so die rase tergugat...haha.. Anyway, kenal pasti dan cuba bincang dengan hantu tu camne nak settle... 
  • Tips kat atas ni x kan menjadi kalau korang takut nak cakap ngan hantu... Memang la x berani nak cakap ngan hantu, giler ape? Lagi2 kalau muke camni...
Ade berani korang nak cakap ngan hantu Ju-On ni? Memang la x berani kan? OK..so camne? Senang je...mintak la FB die ke, YM ke, Blog die ke..so xde la takot nak cakap ngan die...x gitu?haha...


  • Tips seterusnya adalah jangan pandang belakang! Biasa hantu ni die gemar berdiri or duduk kat belakang orang yang die nak kacau... So kalau korang kene kacau, jangan la pandang belakang... Curious sangat ke nak pandang belakang nak tengok hantu tu? Ade carenye...korang snap pic korang gune kamera phone korang...Kalau ade DSLR lagi la cun kan.. Pastikan nampak la belakang tu kan... Then lepas balik rumah korang transfer kat PC or lappy korang... Sure da nampak kan? Kalau takot nak tengok sorang2, ajak member sebarang 2 3 guni skali tengok... blanje la diorang makan skali... pastu upload pic tu kat FB..confirm korang popular pastu...hahaha...
    Tengok brader ni...rilex je kan?

Cukup la tu...ngarot panjang2 pon x de gune kan...mesti korang bosan...hehe.. So...kalau korang ade sebarang idea boleh la bagitau ye... Nak tulis tips untuk survive dalam cerita ape lagi pulak lepas ni...bagi la idea sket..hehe...



P/S : Kalau korang takot sangat ngan hantu, jumpe ngan orang kat bawah ni...die boleh tolong korang...


    5 comments:

    AYIE said...

    wuuu...
    gamba no.2 tu tabley bla..
    nangis aku... T_T
    terbaik la tips mu bro.. heh.

    ayie said...

    haha.. tips hantu yee..camne klu tips tinggal sensorang kat umah sewa yang sunyi dan jauh dari orang..tapi perasaan takut tu sangat menggerunkan..takkan nak setiap malam keluar kot..???huhu

    Jo Qusary said...

    manusia tu sendiri sama dgn hantu. enough said.

    Kei Seichi said...

    ayie : bernas jugak idea tu...nanti aku pikir2 kan tips yang terbaek...hehe

    jo : haha..so true..

    Addam Juhari said...

    tak penah jumpa, tapi gambr tu senseram sesangattt...

    Blog ini mengandungi informasi, tutorial serta tips2 dan sebagainya. Jika anda ingin membaca bacaan yang ringan dan berbentuk peribadi, sila lawat blog personal saya. Sila klik pada menu "The Other Me". Diharap anda mendapat manfaat daripada blog ini dan terima kasih.
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...