Friday, May 27, 2011

Blog Informasi VS Blog Personal...

Assalamulaikum dan salam sejahtera...

nak mintak pendapat korang semua lagi boleh tak?

Antara blog informasi dengan blog personal, yang mana menjadi pilihan hati untuk dibaca?
Kalau blog personal, benda ape yang korang suka baca pasal blogger tu? Berkaitan hidup diorang ke? Keluarga? Anak2? or mungkin pakwe makwe diorang?

Kalu blog informsi pulak, blog macam mana yang menarik minat?
Blog berkaitan dunia IT ke? Blog yang ada tutorial ke? Kalau tutorial pulak tutorial yang macam mana? Blog berkaitan masakan ke? Blog berkaitan makanan or tempat2 makan yang menarik ke? Blog yang macam traveling ke? Boleh la mintak pendapat korang ey...

Kalau aku publickan blog personal aku ade tak orang yang nak baca? Kalau ade angkat tangan ye..hehe...*tak mengharap pon sebenarnye orang nak taw pasal idup aku..sape la aku kan..bukan blogger popular pon...*

Then berkaitan contest yang dalam perancangan aku, kalau hadiah die header sahaja ok tak? Nak bagi duit aku pon bukan ade duit...nak bagi topup, aku punye fon pon dah berbulan tak topup...hehe...
Header bukan header biasa la...header flash tu kira hadiah utama, then header GIF maybe pastu saguhati mungkin header biasa...ok tak untuk bahagian hadiah?hehe...

so..mintak tolong ye bagi pendapat...untuk aku improve blog ni dan kalau boleh memanfaatkan para pembaca semua...

Owh..lagu ni untuk korang..lagu feveret aku buat masa ni...

Dr.Dre - I Need A Doctor (Explicit) ft. Eminem, Skylar Grey

7 comments:

Ash Shikano said...

hai senioR!
opkos blog informasi, kalau kite, sal it memng feveret ar..
kalau blog personal,sal kehidupan seharian ok lar..tapi lau sal bf/gf amat cukup myampah,
cam best contest..biler nak wat??
hehe

nowriz said...

salam... kalau sis.. sis suka dua2.. personal pun ok... info pun ok.. kalau personal blog, depends on cara penulisan dia la.. (walaupun kita tak kenal dia.. tapi kalau cara penulisan menarik.. mesti tertarik nak baca.. sumtime cerita pasal pakwe makwe pun sis layan..hihi). kalau info blog, sis suka - it with tutorial, travel, muvi, muzik, (gosip kdg2 la...)

misz fae said...

sy pilih dua-dua..blog informasi yg berkisar tentang isu semasa..blog personal..tak kisah la cite apa..sal kehidupan mereka o pape pun sebab life dorg tak sama dgn life kita..pengalaman berbeza-beza..;) nak wat contest? nak join...;)

missbby said...

Salam, kalau me pun suka dua-dua..personal blog pun me layan coz me pun more to personal blog..tapi saya lebih suka blog info berkaitan kesihatan..

zarulfarhana said...

saya suka dua2...rasa tajuk dia cm best ja baca trus la...lg satu wat la tutorial photoshop tue...

Opah Kentang said...

buat la satu blog.tapi ade page la. macam info ke ape ke. so.kalau orang nak tutorial.tekan button tu.kalau orang tu nak cite pasal lain lain ltak kat entry post.

Jadi xla serbut.tol tak?? Buat tutorial cam ne nk gune photoshop pun oke.

Aina said...

setiap blog wif different genre ada follower tsendiri dan bgatung pd tuan tanah nk pomot dan pasang strategi pncing traffic...cuba jer.x cuba mana tu.bak kata org dare to fail.ye ke?

Blog ini mengandungi informasi, tutorial serta tips2 dan sebagainya. Jika anda ingin membaca bacaan yang ringan dan berbentuk peribadi, sila lawat blog personal saya. Sila klik pada menu "The Other Me". Diharap anda mendapat manfaat daripada blog ini dan terima kasih.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...