Thursday, May 26, 2011

Free Header untuk blog Misz Jenny dan Cik Nadd

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Kali ni nak pamerkan header yang aku dah buat untuk belog Misz Jenny dan Cik Nadd...
Pada sape2 yang nak join masih ada harapan lagi, boleh request kat sticky post kat atas tu...

Senarai peserta pon boleh tengok..mana2 yang dah submit tapi aku tak senaraikan tu maksudnye aku tak buat lagi la ye...hehe...sabar la ye..


Okay, kat bawah ni header untuk Misz Jenny..nak tengok tak? jengok2 la kat bawah ni...


First draft


Second draft


Final result

Amacam? Ok tak ok? Bagi menghormati permintaan tuan belog, aku tak letak la header2 yang dalam proses pembetulan yang beribu2 kali dibetulkan tu...haha...Jangan marah ye..gurau2 saje...

Masa buat belog die ni jugak ade la dapat skill baru, dapat belajar teknik blur gambar...sebab die mintak tapi aku tak reti buat so aku search je la..hehe..

Jom terjah belog beliau kat sini... --> Belog Misz Jenny


Okay, kat bawah ni pulak header untuk Cik Nadd...


First draft & final result

Amacam? Okay tak? Design ni die mintak aku buat macam wallpaper SNSD yang aku pernah tunjuk dulu... Awal2 nye die request lain tapi sebab ade skali tu aku tulis entry pasal nak buat header style SNSD, die pon mintak so aku buat la...hehe...

Jom terjah belog beliau kat sini... --> Belog Cik Nadd


So..template blog aku dah tukar, biar kemas sikit dan tak la serabut sangat... Lagi satu nanti aku nak letak tutorial kat sini, both text and video so takde la serabut sangat kalau korang nak tengok2 tutorial tu nanti.. Pembangunan video masih dalam proses try and error... InsyaAllah dalam bulan depan akan mula buat tutorial, lepas abis segmen header ni..

Lepas ni kalau aku buat contest nak tak? Hadiah die header flash...hehe..amacam?







6 comments:

Misz Jenny said...

nak header flash!!!! hahahaha

*seb baik tak ltak sume header yg dibetulkan, kalu tak, tak muat entri,
:D

aque said...

wah.. saye mest join!! hehhehehe

Kei Seichi said...

misz jenny: haha..kalau letak memang panjang la entry jadinye..

aque: masih dalam perancangan..tunggu la ye..hehe

misz sheyla said...

comel jek...hahahhaha

farasakura said...

wahh nak jugak ^____^

Kei Seichi said...

misz sheyla: haha..thanks

farasakura: mintak jangan tak mintak..hehe

Blog ini mengandungi informasi, tutorial serta tips2 dan sebagainya. Jika anda ingin membaca bacaan yang ringan dan berbentuk peribadi, sila lawat blog personal saya. Sila klik pada menu "The Other Me". Diharap anda mendapat manfaat daripada blog ini dan terima kasih.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...