Tuesday, May 17, 2011

Misteri itu seksi??

Assalamualikum dan salam sejahtera...

Persoalan hari ni ialah mengenai sifat misteri... Korang rasa pe makna misteri tu? Sesetengah orang berpendapat bahawa sifat mister itu seksi atau menarik... Bukan seksi macam artis2 melayu yang budget tu k... Itu seksi membawa seksa dikemudian hari... yang aku cakap ni ialah seksi sebagai satu sifat yang menarik orang untuk mengenali seseorang itu dengan lebih rapat...

Ada tak dikalangan kawan2 korang yang korang dah lama kenal tapi tak banyak yang korang taw pasal die? Samada die jenis yang senyap or die macam biasa tapi tak banyak cerita pasal diri die..ade tak? Haaaa... tu la sifat misteri yang nak cite kali ni... Bukan misteri uncle seekers tu taw..tu ntah pape je...haha...




Pada aku, sifat misteri ni ade baik dan ade buruknye... baik kalau sifat misteri die tu memang menarik perhatian...tapi buruk kalau sifat misteri tu bermakna ada perkara atau benda buruk yang die nak sembunyikan... Macam die pernah buat jahat or die lari dari rumah so die tak pernah cerita pasal family die or pape yang berkaitan... Aku ade sorang member mase study kat Uni dulu, nama die Mr.F bukan nama sebenar (of coz la bukan nama sebenar..haha) Kitorang 1 kelas and the only 2 guys in da class, yang lain sume pompuan which is 7 people...its actually a bit more at the beginning then ade yang pindah...so tinggal tu je la...anyway, sepanjang 3 tahun sekelas dengan die, aku tak pernah tau pasal ayah die coz die tak pernah cerita and tak pernah tanye...Tu la misteri...Jangan biarkan diri anda diselubungi misteri...hahahaha...

Anyway, entry ni sebenarnye aku nak tujukan kat silent reader aku dan jugak reader2 yang lain...especially yang ada ikatan dengan aku samada family or member2....u know who u r...hehe

Aku ni kalau kat luar dunia maya, memang jenis yang senyap dan tak banyak cakap... Tapi dalam dunia maya, aku akan cakap or actually taip ape2 yang aku rase nak taip or nak tulis pasal pape je dekat blog ni... Bukan aku plastik, tapi memang sifat aku camtu...sukati la korang nak cakap aku plastik ke... Kat dunia nyata, kalau ade bende nak cakap aku cakap, kalau tak aku senyap...aku ni jenis banyak berfikir dari bercakap... Tapi once aku dah cakap and dah start melalut, memang lame la jadinye... Tak caye tanye member baik aku..haha...

Lagi satu, aku ni memang tak rapat sangat dengan family coz  korang bayangkan, dari form 1 sampai ke diploma memang study jauh or duduk asrama... Mase form 4-5 je dok dekat 1 negeri but still asrama... So sepanjang tumbesaran aku tu, dikelilingi dengan kawan2 je...rapat tak rapat lain cite la.. So for me personally, bukan family dulu.. Heck, aku pon tak dulukan diri aku dulu, aku dulukan orang lain dari diri aku... So u see, even aku duduk rumah feels like a stranger...mungkin ade yang faham, mungkin tak...its ok...




So..identiti aku dalam family is da guys that's there and that's not there...ade ke takde same je...Tapi, bila aku dah tulis macam2 kat blog ni dan sebagainye, dan aku taw ade yang bace...aku just mintak, pape yang ade dalam blog dalam dunia maya ni, biarkan je kat situ... tak perlu bawak cerita ke dunia realiti... Kalau2 ade la blogger2 yang jumpe aku kat luar *macam ade je orang kenal aku kat luar blog...* buat tak kenal je la k, aku tak kesah... Biarlah orang tak kenal aku or kalau kenal pon bukan dengan nama sebenar aku...hehe...

Kelakar pulak ade orang yang silap tulis name aku... Its Kei Seichi ye kawan2...ade yang tulis Keichi la, Kei seich la..abang header pon ade...hahaha...Pasal name aku ni nanti aku tulis satu entry lagi...haha...

Anyway, ingat taw...ape2 yang ade dalam blog ni biar je dalam blog, tak payah bawak ke dunia luar... Pastu kalau jumpe2 aku kat luar tu buat2 tak kenal je aku sebagai blogger...kenal sebagai kawan ok la...hehe..

P/S: tengok, bile da start menaip jadi melalut je entry ni...hahaha...

Jom dapatkan header free..sila baca sticky post kat atas tu k...


6 comments:

Freaky said...

ada silent reader ke bro ? aku rasa seksi itu misteri. huhu

Kei Seichi said...

freaky: ade..adik aku..kantoi da ngan aku aritu...haha

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

Misteri tu memang seksi. Tapi ada jugak orang yang tak suka misteri2 ni.. Huhuhu..

Kei Seichi said...

hanim: hehe..lain orang lain rasa kan..

Tiecka El-Nino said...

hehe~~u're referring dat sexy to a guy whom u doesn't really know? ahha! gotcha~~just kidding love to messin up wit u, kakaka! nice post

Kei Seichi said...

tiecka: dem! haha... =P

Blog ini mengandungi informasi, tutorial serta tips2 dan sebagainya. Jika anda ingin membaca bacaan yang ringan dan berbentuk peribadi, sila lawat blog personal saya. Sila klik pada menu "The Other Me". Diharap anda mendapat manfaat daripada blog ini dan terima kasih.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...