Tuesday, March 15, 2011

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN

Assalamulaikum dan salam sejahtera...

Klik banner untuk join...
Kali ni macam biasa nak join segmen Abang Ben Ashaari... Boleh klik kat banner or kat nama Abg Ben untuk join same... Segmen beliau kali ni bertajuk "Blogger Ikut Negeri Kelahiran"...Macam menarik so join la.. Macam segmen2 sebelum ni, peserta dikehendaki menjawab beberapa soalan yang disediakan oleh Abang Ben..So jom bace kat bawah ni ye...



Q : Sila ceritakan latar belakang anda...
A : Dilahirkan pada pertengahan tahun 1989 jam 4.50 pagi di Hospital Universiti K.L dengan berat...errr....tak yah cite la pasal berat..haha... Lahir kat K.L tapi selepas tu berpindah ke Melaka dan sampai sekarang stay kat Melaka...Berumur (kira sendiri) dengan tinggi dan berat yang normal. Mula menceburi bidang blogging pada penghujung 2010 (baru lagi) dan setakat ni memang enjoy berblogging dan akan teruskan berblogging sampai la tak larat lagi nak berblogging...cukup la tu kot...ringkas2 je...

Q : Profession anda sekarang?
A : Baru tamat pengajian Diploma hujung tahun lepas dalam bidang IT dan sekarang ni menjadi fulltime blogger, part time designer dan lain2 pekerjaan yang boleh dipikirkan...*padahal duduk tanam anggur je kat umah...haha..* Sedang tunggu sambung belajar next intake September ni kalau ade rezeki...

Q : Blog favourite anda...kenapa?
A : Antara blog2 favourite yang akan diterjah tiap2 hari atau paling tidak pon 2 hari sekali ialah Ben Ashaari Blog, Blog Serius, Blog SyedGrafix dan Blog AculFolio.com. Ben Ashaari Blog sebab bile die ade entry baru mesti akan ping kat FB ngan SB so secara automatik akan klik kat situ nak tahu ape bende yang beliau tulis...Biasanye bende menarik la kan...hehe.. Blog Serius pulak sebab ade macam2 bende info yang menarik,kelakar,seram dan sebagainye yang mampu menarik minat aku... BlogSyedGrafix ngan AculFolio pulak sebab diorang ni Graphic Designer dan aku ni baru2 nak berjinak2 ngan design ni, so rajin la jugak jalan2 kat situ...

Q : Blog yang anda tak suka nak masuk...kenapa?
A : Tiada blog yang specific sebab bagi aku OK je semua blog...cume annoying sket la bile BW tu bukak2 blog ade lagu, ade pop-up mesej mintak tulis name pe sume, pastu blog berat dan sebagainye la...Aku biasa BW skali bukak 20 -30 blog skali...*memang jem giler..haha..* tapi time line laju macam cheetah la..time line macam siput aku bukak 1 je..hehe...

Q : Impian anda terhadap blog anda...
A :  Impian aku kat blog ni ialah supaya mereka2 para pembaca sekalian dapat manfaat dari blog aku ni..Memang tulis secara suka2 tapi bila ada info atau maklumat yang aku share kat blog ni, harap dapat bagi manfaat kat orang lain jugak selain diri aku sendiri...Juga berharap agar ramai pembaca yang minat dengan blog ni..Juga berharap agar dengan berblogging dan tulis entry2 ni dapat menambahkan lagi kengkawan aku..hehe..

OK.da siap..korang2 jom la join same memeriahkan segmen ni...(^_^)v 
*budget comel buat smiley camtu..haha* 

63 comments:

Zalin said...

ziarah blogger melaka!

mrsazrul said...

hye..saye asal melaka gak k..
jalan2 singgah blog kawan2.. jom terjah my blog..

http://inikehidupanku.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

.::cintabungablogspot::. said...

salam singgah dari segmen blog kelahiran :)


jom jenguk orang MELAKA jugak. heheh

http://ikmalira87.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

misza said...

lepas ni nnt ramai yang terjah kesini. hepi blogging. ^_^

misza said...

lepas ni nnt ramai yang terjah kesini. hepi blogging. ^_^

mama zakuan said...

singgah dari blog abg ben

miss husna said...

hidup blogger..hehe :)
kunjungan dr segmen abg ben

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 segmen blogger ikut negeri;)

apisv2 ikut negeri johor

Dda Ly said...

salam kenal orang melaka...:)

meh ke rumah..
~saye anak selangor!~
keep in touch ye..♥♥♥

nadiemsharmz said...

salam...dtg melawat dr BA punye segmen..jom jengok cni lak--- >

http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

Dea said...

hi,,,, sayer blogger dari sarawak... hehe

fRaMe+LenSeS said...

Assalamualaikum.. aii.. Nadh orang utagha la.. Nadh dari Penang. salam lawat dari Blog enchik Ben. Salam kenai noh.. jumpa2 tu tegoq2 la noh.. ;)

SiS NaD said...

SaLam ZiaRah DaRi SiS... DaTanG DaRi NeGeRi YaNG SaMeR... oRaNG MELAKA!~ (^_____^)V

fashah84 said...

salam ziarah..

salam perkenalan dr sy..

http://fashah84.blogspot.com

solo molo said...

0rang k0lumpo datang menjengah...

Arol Mubin said...

Salam perkenalan dari Arol Mubin - blogger Melaka juga. Jom jenguk blog Arol nak ? :)

alamanda said...

salam perkenalan,
akak dah follow awak.
nnt follow akak ye.

Dekcik said...

salam perkenalan dtg dari melaka,,

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

org KL dtg berdondang sayang di sini =)
apa kabar org melaka?

eppy blogging =)

miss husna said...

terjah blogger melaka :)

Dim Benihana said...

terjah blogger melaka....

salam kenal,

faraa halim said...

org perak dtg sini utk buat comel plak, hehe

topimagine said...

Salam Perkenalan dari Melaka... sahabat Satu Bendera, Satu Negeri dan Satu Malaysia... hehehe

http://topimagine.blogspot.com/

Lya Colours said...

haluu org melaka =)

nohoho =) said...

hai...saya datang singgah sini

Penjejak Mimpi said...

salam ziarah..

balas kunjungan.. :)

Arol Mubin said...

Kalau nak ambil kucing angkat (adoption), jenguk-jenguklah blog nie. http://myqza.blogspot.com :)

Bib Abdul Hamid said...

tq sudi singgah.. hai org melaka.. nanti anta cencaluk ye.. :P

IeRa said...

huy org melaka...^^

Hazrina Erin said...

hai org melaka!^^
sy da singgah da (:

put3 ct said...

hye.. singgah melawat blog budakz mlaka sat..
owh.. lahir k.l upenya.. hihi

irzat adam said...

mnt usha blog serius gak..bezz..

Kei Seichi said...

thanks sume sebab sudi singgah blog yang tak seberapa ni...tak dapat nak reply komen sorang2...insyaAllah akan sampai ke blog anda semua...=)
happy blogging sume!

Fairus Bin Mamat said...

SAJA DATANG MELAWAT BLOG ORANG MELAKA.. :)

AliaJustea said...

hye2..terjah sini balik..

syAfA said...

ting tong!..mekaseh sudi singgah..saya masukkan awak dalam blog list..okeyh!

Shikano said...

owh...senior la ni.. salam knal!! hehe (^_^)

cacing said...

cacing datagn serang dari perak.. cantek gak blog ko ni der!

Wawa Zameri said...

hai, wawa datang dari blog abg ben :") http://www.wawazameri.com/

hanim azhari said...

blogger johor dtg sini..hehe

M.N.SYUKRI said...

mengunjung org melaka..

Qamarul said...

bia aku teka umur kou 22 kan..
ha3..

HIDAYAH HIDAIZ said...

blogger dri johor singgah...

prettycure said...

singgah sini bace2 and read2 ,,

YAYA AZURA said...

salam kenal dari org terengganu...blog nie sekarang dah tersenarai kat dashboard akak...

siti hidayah said...

salam kenal dari blogger terengganu :)

oja_alia said...

salam perkenalan.......=),dr johor

AyinAyob said...

tak nak cakap salam kenal. sebab saye nak bersahabat. jadi salam persahabatan dari alam maya. jauh nun di selangor. :)

Ct Arina said...

helo helo^^ dari segmen BA. salam kenal. tq singgah blog saye ye^^

plankton said...

kunjungan dari terengganu..:)

Cik Mimie said...

org johor balas kunjungan orang melaka..^_^
salam perkenalan...K.I.T

Fauzan 'Jahn' Abas said...

salam,

org pahang, mustautin di melaka 5 tahun datang buat kunjungan balas... nice blog... do keep in touch ya...

❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ said...

salam.. dari N9 datang mengunjungi kawan dari Melaka..

Norhayati Rostam said...

Owh..tu dikira orang Melaka eh?
Bukan KL?

Eh2, selamat berkenalan.
Datang dari blog cahayamylife.
Terima kasih melawat.
:D

Teenager Housemaid said...

salam kenal dari selangor..sambil balas kunjungan..hoho~

noraim said...

salam perkenalan dan kunjungan balas :)

tq sudi singgah. ini blogger dari kelantan. hihi.

~CiK TiNieY~ said...

yeayyy~~

org pasir mas dtg ziarah org melaka...hehe

salam ukhuwwah...happy blogging....;)

nuhara said...

hara dtg sini :) folo awak :)
slm kenal :)

cahaya mata said...

as salam..tok3...geekzster ade?? kite dtg nak terjah balik and terus follow blog ni..hee~

udin said...

as-salam..

cheq mai sini balas kunjungan.. salam kenal.. :D

far_east said...

salam kenal orang melaka...

yang berada di kejauhan --> orang kedah

pRiNCe said...

selamat berkenlan...:)
prince blogger kl...
jom jadi member nak?
:)

Fantastic Ajane said...

halooo singgah sini k..:) kunjungan dr blogger sabah..:)

Blog ini mengandungi informasi, tutorial serta tips2 dan sebagainya. Jika anda ingin membaca bacaan yang ringan dan berbentuk peribadi, sila lawat blog personal saya. Sila klik pada menu "The Other Me". Diharap anda mendapat manfaat daripada blog ini dan terima kasih.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...