Thursday, March 3, 2011

Di Sebalik Tabir Blog...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Ok...hari ni rase nak join la pulak segmen Abg Ben Ashaari... X kenal sape beliau? Klik je kat banner tu x pon kat name tu dan anda akan dibawa ke belog beliau...hehe...

Apa yang perlu dibuat untuk turut serta dalam segmen ni? Macam biasa kene buat entry khas bertajuk : Di Sebalik Tabir Blog... Pastu kene letak banner Ben Ashaari Blog... pastu kene letak 1 gambar betul tuan punya belog yang paling menawan...aiyooo...mane aku nak cari ni....kejap...



Searching 0%
.
.
.
.
.
.
.
Searching 10%
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Searching 25%
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Searching lagi....
.
.
.
.
.
.
.
..........
Ok la...penat pulak nak scroll down tu...haha..ni gambarnye....

Xde la menawan pon tapi ok la kan...

Pastu kene jawap soalan la pulak...macam nak exam je ni...hehe..

Ceritakan latar belakang secara ringkas :  Nama Muhammad Helmi..boleh panggil Mie or Kei..Asal Melaka... Umur dalam lingkungan 20-an tapi kurang 25...hehe... Masih single and maybe available (nak jugak promote kat sini...hehe..) Suka main Basketball... Agak sengal pada ketika sengal dan serius pada ketika serius... Anak sulung dari 3 beradik... suke nak cari kawan...tu je la kot...nak taw laen2 tanye je la ok? 

Jumlah follower : Jumlah follower mase aku taip entry ni ialah 99 orang...sikit je lagi nak capai 100..

Jika anda tak punya belog, apakah yang  akan anda lakukan di dunia maya ini?
 Biasanye la akan ber-facebook and maen game samada online or offline...pastu chatting ngan member2 n cari maklumat kalau ade kerja yang perlu disettle kan or cari maklumat in case ade soalan2 bodoh bermain di fikiran...kerana minda aku sentiasa berfikir...
"I will ask Google before I ask you a stupid question" 
hahaha..

Ceritakan kepentingan belog pada anda :
Bagi aku, belog aku ni tempat aku nak share info pasal pape perkara yang aku rase menarik... Selain tu belog aku ni jugak sebagai tempat untuk aku tulis pape yang bermain di fikiran or perasaan or pape aje yang aku nak share ngan orang2 yang sudi nak bace...baek pasal diri aku, pasal alam sekitar or pape je la... so expect macam2 bende dalam belog aku ni ye...

Belog wajib yang akan singgah hari2 dan mengapa?
Usually aku akan singgah mane2 belog yang ade latest entry la..sebab kat dalam reading list aku tu boleh tengok kan...So..mane2 belog yang ade latest entry aku akan bace and sape2 yang lawat belog aku akan aku lawat belog die balik... so xleh nak cakap sangat la belog yang hari2 akan aku lawat...
Mengapa aku lawat belog2 yang ade latest entry je? Sebab aku nak taw ape yang berlaku baek isu semasa atau isu die (blogger tu la...) 

So..da siap..Jom la join sape2 yang ade kesempatan kat sane tu ye...hehe...

32 comments:

apisv2 said...

salam,
mengunjungi disebalik tabir blogger;p
dtg dr blog abg ben;D

disebalik tabir apisv2

Mamaleesya said...

jenjalan tengok rakan segmen en. ben

http://diarialeesya.blogspot.com

slumberznanie said...

salam kujungan di sebalik tabir blog ...... camat bekenalan n folo kamuuu

mas.saari said...

singgah n follow dari segmen abg ben
salam perkenalan~

Lulu caldina said...

Semangat untuk terus berblogging...
Semoga kita semua berjaya...yeah...
*wink

R.I.E.Z said...

dah msuk bloglist awak. jom follow sy.

dtg dr disebalik tabir anjuran abg ben..:)

nur sharfatin che abdullah said...

jenguk2 dari di sebalik tabir blogger dr abg ben. kwn , oke ?

man yusoef said...

smoga berseronok-ronok ketika berblog...hehe

Fadzillah Kamarudin said...

singgah dari blog abang BA...
salam perkenalan...

noraim said...

salam perkenalan.
singgah sini dari blog BA :)

Kei Seichi said...

salam perkenalan sume...
happy blogging...=)

Encik Shino said...

jalan-jalan sini.. :)
salam perkenalan..

Zue Cancer said...

jalan2 juga:)alo gajah kat mane?

luvmum said...

salam ziarah membalas kunjungan.

AdiSuda said...

salam perkenalan..terjah blog nie..^_^

Syue Mustafa said...

Kunjungan dibalas. Salam perkenalan untuk anda.

Dea said...

sayer pon suker tanye pakcik google dolu... hehee

cik ayin said...

kawan belog :)

Kei Seichi said...

salam perkenalan semuanye...
moga happy2 selalu ye...^_^

Fyqa said...

balas kunjungan.

;)

n follow u...

Syuhadah Razali said...

salam perkenalan..terima kasih atas knjungan..=)

bojie_boboy86 said...

datang menjenguk gak ni...hehehe...

.::~♥ღcik angkuh yg chumelsღ♥~::. said...

salam perkenalan..dr segmen abg ben..
smlm x sempat merewang cari kawan n tambah kenalan..so saya datang hari ni je lah yer..
ok..semoga kita mnjadi sahabat blogger yg akrab..
chow..

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

Singgah n follow =)

Tq singgah my blog =)

mish lily said...

salam...
dtg sini..
da follow...(:

noraim said...

salam perkenalan.
tq singgah blog sy.
happy blogging ya :)

GadiSQaMp0nK said...

salam kenal...menjenguk dari segmen abg ben...nice 2 noe u..

Cik Muda Sae said...

gile mencanak ye naik follower... huhu~ salam kenal!! jemput datang belog cik muda juge~ weeeeeee~,~

akuss_styLe said...

thank menyinggah, sy singgah balik.. nice blog... keep it up!.. :)

aizamia3 said...

tq sbb sudi singgah, org melaka...? wah cuti skolah ni blhler jumpa ye... tp sy bwk satu family skaliler...

akuss_styLe said...

thank menyinggah, sy singgah balik.. nice blog... keep it up!.. :)

Kei Seichi said...

thanks sume sudi datang singgah belog yang x seberapa ni...rajen2 la singgah lagi bile2 ade mase k?
n rajen2 la komen...=)

Blog ini mengandungi informasi, tutorial serta tips2 dan sebagainya. Jika anda ingin membaca bacaan yang ringan dan berbentuk peribadi, sila lawat blog personal saya. Sila klik pada menu "The Other Me". Diharap anda mendapat manfaat daripada blog ini dan terima kasih.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...