Sunday, April 10, 2011

Bersyukurlah dengan apa yang ada...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Hari ni nak share sikit la something yang aku dapat dari internet tempoh hari...takde mood nak tulis entry baru sebenarnye...Harap2 lepas ni kita akan lebih bersyukur dan menghargai segala benda yang kita ada...


To realize The value of a sister:
Ask someone Who doesn't have one.

To realize The value of ten years:
Ask a newly Divorced couple.

To realize The value of four years:
Ask a graduate.

To realize The value of one year:
Ask a student who Has failed a final exam.

To realize The value of nine months:
Ask a mother who gave birth to a still born.

To realize The value of one month:
Ask a mother who has Given birth to a premature baby.

To realize The value of one week:
Ask an editor of a weekly newspaper.

To realize The value of one hour:
Ask the lovers who are waiting to Meet.

To realize The value of one minute:
Ask a person
Who has missed the train, bus or plane.

To realize The value of one-second:Ask a person
Who has survived an accident.

To realize The value of one millisecond:
Ask the person who has
Won a silver medal in the Olympics.

To realize the value of a friend
Lose one. 

9 comments:

LadyComot said...

yurp betul tu beyukur dgn apa yg kita ada. Tak semua yang ada pd kita ada pada org lain, dan sebaliknya. Kita nampak org lain ada kehidupan yang lebih memilukan dari kita. Patutnya kita besyukur sebab kehidupan kita lebih sempurna. Masing2 ada kelebihan dan kekurangan.

amny said...

nice poem..

wat sendiri ke?? ^^

Shikano said...

wah senior..best2...
moral value..always say ALhamdulillah! (^_^)

Cik Eliza said...

alhamdulilah,

nice one,

:)

Kei Seichi said...

amny: tak la..dapat kat internet mase surfing aritu..saje nak share ngan kawan2 sume..hehe..=)

micky eyqa said...

nice entry walaupn xd mud huhu

Dda Ly said...

hehe kadang² terlebih merungut n tak bersyukur ngan ape yg Tuhan da bagi..huhu

meh ke rumah..
~pray for mawaddah~
keep in touch ye..♥♥♥

aizamia3 said...

'To realize the value of a friend
Lose one'

mendalam maksudnya..

Ajeyy Rawk said...

salam perkenalan ..
yurpp , sangat betul apa yg dikatakan ..
bersyukurlah apa yg kita ada .. xyah la duk merungut jika ada kekurangan ke ape .. :)

p/s : check my latest entry :) :

5 Sebab Kenape matapelajaran sejarah membosankan !

Gempar !! Pocong melompat di KB Mall !

Segmen Ben Ashaari Gegar Lagi !

Blog ini mengandungi informasi, tutorial serta tips2 dan sebagainya. Jika anda ingin membaca bacaan yang ringan dan berbentuk peribadi, sila lawat blog personal saya. Sila klik pada menu "The Other Me". Diharap anda mendapat manfaat daripada blog ini dan terima kasih.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...