Monday, May 2, 2011

Aku bukan stalker, cuma aku suka...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Biasa tak u guys dengar pasal golongan yang dipanggil 'stalker' ni? Apa sebenarnye stalker ni? Mengikut wikipedia, stalker ialah :

"A stalker is someone who engages in stalking. The harassment may be physical, psychological, or through the use of Information and Communications technology (ICT), i.e., Internet or phone."

Stalker ni ade beberapa types termasuklah psychological or physical stalker, cyberstalker dan sebagainye... Nak taw lebih pasal stalker ni u guys boleh la tengok kat sini...


Kalau stalker camni aku tak kesah..haha..

Ade pulak satu golongan ni kita panggil 'admirer'... Admirer ngan stalker ni tak banyak beza sebenarnye... Biasanya admirer boleh jadi stalker and stalker ialah admirer... Admirer tak semestinya stalker ok?

Definition admirer boleh tengok kat sini.. --> Admirer definition

There's a thin line between being an admirer or a stalker... Ade yang beranggapan jadi stalker tu tak salah kalau kita tak menyakiti orang yang di stalk tu...biasanya stalker la yang cakap camni... Tapi orang yang kena stalk tu mesti tak suka, tapi ada jugak yang suka, maybe sebab die ni jenis yang attention getter, nak orang ramai bagi attention kat die je...Ade tak antara korang yang macam ni? Haha...

Di alam maya, lagi la ramai stalker dan susah kita nak kenalpasti siapa stalker kita ni... Kalau zaman dulu2 kita boleh perasan or boleh taw kalau2 ade orang stalk kita sebab physical stalker agak senang la nak perasan kan? Tapi kat alam maya ni susah, lagi2 kat Facebook, betul tak? Asal letak profile pic comel2, gedik2, cun2, seksi2 sket ramai la mat2 buaya datang stalk kat page diorang... Letak gambar hensem2, macho2, topless badan ketak2 tu ramai la minah2 datang stalk, kan? Cepat mengaku sape penah buat!!! hahahaha...


Biasanya stalker ni ade jugak yang die stalk pasal die minat kat orang yang die stalk tu tapi tak berani nak cakap or luahkan pada orang tu... Bende ni jadi lagi senang ngan Internet and technology... Just duduk je kat rumah or mane2 kita dah boleh stalk orang tu... Lagi2 adenye twitter dan facebook ni, lagi la senang die nak taw ape yang orang tu buat, kan? Korang tak rase creepy ke orang yang korang tak kenal tapi die kenal korang dengan sangat rapat? hehehehe..(gelak jahat stalker)  =P

Kat sini ade tips2 macam mana nak jadi admirer tapi bukan stalker:


Kepada stalker2 kat luar sane, selamat berstalking??hahaha...

P/S: Agak2 ade tak orang nak stalk aku ni? =P



19 comments:

sI tEDI said...

info yg bagus. say ada stalker. pernah tukis pasal stalker yg asyik nak kondemkan usaha org tapi dia sendiri pengecut tak nak tunjuk identiti sebenar..

Kei Seichi said...

si tedi: haha..yang tu memang pengecut giler..tak brani nak confront depan2...biakan je org camtu, bazir mase kite je layan...

Izyan Masri said...

SAYA SUKA STALKER.HAHAHA :D

Kei Seichi said...

izyan masri: suka kena stalk ke suka jadi stalker?hahaha... =P

Cik Z@i Pen@nG said...

nice info =)

Kei Seichi said...

cik zai: thanks...^^

Raihana Izzati said...

Im a stalker. Literally.

Suka stalk orang tapi bukan sebab suka sebab hensem ke apa.

Tapi suka stalk orang yg misteri2. Contoh blogger yang guna identiti misteri.

I love to google about them And Im good in googling. Like really good.

Best.

nUr _ atiQah said...

eh..haha..baru ku tahu..hee..
nice entry ^^~

Ash Shikano said...

pergh....senior suke stalk org erk??!!
kena beware nie..hehe

Kei Seichi said...

raihana: that's a good kind of stalker i think...hehe..

nur atiqah: thanks...^^

ash shikano: haha...jage2 la..mungkin anda yang kena stalk tu... =P

Nadhirah-chan said...

im stalking u , wu aaaa =='

Kei Seichi said...

nadhirah-chan : waaa...ade jugak yang sudi stalk ye...haha..im stalking u 2..opss..kantoi suda...haha

risa said...

shhhhh...pi jejauh..kalo niat tu baik boleh le lai laiiii

Sayid Ann Ima said...

im both!!!
hahaha
XD

cik sakura said...

nice entry

Kei Seichi said...

risa: hehe..takut ngan stalker ni...

sayid: ur a freaky stalker..=P

cik sakura: thanks...^^

Dayana AZ said...

eee huhu dayana tamao ada stalker :( adush hehe.. bahaya especially klu psychologically stalking.

Kei Seichi said...

dayana az: hehe..menakutkan kalau ade stalker camtu...

Dalila said...

Haha..kalau ade staLker ComeL cam Kucing tuh best gak ;)

Blog ini mengandungi informasi, tutorial serta tips2 dan sebagainya. Jika anda ingin membaca bacaan yang ringan dan berbentuk peribadi, sila lawat blog personal saya. Sila klik pada menu "The Other Me". Diharap anda mendapat manfaat daripada blog ini dan terima kasih.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...