Thursday, May 12, 2011

Cepat melatah la korang kan?

Assalamulaikum dan salam sejahtera...

Event yang berlaku tengahari tadi dalam pukul 1 lebih kurang... BLOGGER TAK BOLEH BUKAK!!!
Down for maintenance tak silap aku...pastu mula la aku perasan kat Facebook status2 melatah yang macam ni...

"Argghh!!Apesal pulak dengan blog ni???"

"Blog aku pulak tak boleh bukak..bikin panas la ini macam!!!ARRRRGGHH!!!"

"Blog aku tak boleh bukak...macam mane nak buat ni T.T"

Dan sebagainye la...

Pastu lepas je blog dah boleh bukak....

"YES!!!Blog dah boleh bukak! Cepat update!"

"Selamat blog aku...kalau tak mati la aku..."

"Yeay!!! Dah boleh bukak belog...sayang mucuk2 die... ^_^"


Tergelak aku bace status2 macam ni...kelakar weyh... Cepat sangat melatahnye korang ni... Ni la jadinye kalau masa hanya dihabiskan untuk blogging or sepanjang hari die memang blogging je keje dok update entry je...hehe... Bayangkan kalau blog terus takde...amacam? Kena la korang stop duduk depan komputer tu and cari kerja kan? hahahaha...kesian korang... Aku rilex je mase blogger down sebab aku tengah lepak2 time tu...rilex kejap lepas berpulun buat header dari pagi...hehe...


Lepas tu pulak pada masa yang sama berlaku aktiviti SPAM besar-besaran yang aku pernah tengok... I mean, dalam masa yang singkat brape banyak spam boleh dapat... Nasib baik la aku bukan orang popular so sikit je spam aku dapat...haha..

"Please do your part in PREVENTING SPAM by VERIFYING YOUR ACCOUNT. Click VERIFY MY ACCOUNT right next to the comment below to begin the verification process..."

-Kalau ye pon nak tegur aku bagi la salam ke pape...haha-

Aku nak print screen nanti takut menggangu privasi pulak tapi sapa yang rasa tu die taw la... Aku punye la teruja tengok ade orang post kat wall aku.. Biasa la orang macam aku ni sape la yang post kat wall aku..hehe...Aku pon tengok la ape yang die post...tak habis bace lagi aku dah taw dah bende tu spam sebab dah biasa...Takkan korang tak biasa lagi? Biarlah kena spam jangan jadi spammers kerana kalau aku jumpe lu kat dunia nyata, aku SPAM muka lu..hahaha...rilex r, gurau2 je....haha...

So...pengajarannye kat sini...toksah la cepat sangat melatah..rilex sudah....

Ok..jom sambung buat header...Kalau aku rehat daripada buat header ni boleh tak? Masih menerima entry tapi mungkin lambat dapat la...sapa setuju aku rehat sila komen...hehe...


 

13 comments:

cik ayin said...

nak header jugak

ceriteraliyana said...

yezzzaaa!!!co0l sudah..CL siap g makan, dgr2 lagu..^^,

Kei Seichi said...

cik ayin: nak header sila submit entry awak kat sticky post tu ye.. =)

CL: haha..taw xpe..cool sudah kan?

Sharifah Nadzarah said...

hai..remember me..hihii..akak pun tergezzuutt gak tadi blog xleh bukak..tapi akak trus wat keje ofis..xde ler..sampai leh mati hhuhuhu..
nape dah penat ke wat header tu...byk permintaan...free la katakan..up 2 u...bagi le reason yg baik punyer..(mentang2 ler kiter punye dah siap kikiki)..

Ly_Tulip said...

ntah nya... cool sudah.. orang laen cibok kate FB kena spam.. Sy okay je... X pape pon.. Huhuh

Pasal blog tu, ciap p makan lg.. Huhuhuh

Kei Seichi said...

sharifah: hehe...ingat je kak...agak la penat..sepanjang hari dok memikir design je...hehe..muak jugak rase kadang2... =P

Kei Seichi said...

rYu: spam tu sebab tangan gatal dok klik2 bende2 mengarut...haha

aque said...

huhuhu... mcm tekene jew kat btg idong.. muahahaha... bile bace.. mmg kelakar... hahhaha..

Kei Seichi said...

aque: mesti sakit kena batang idung sendiri...haha... =P

Misz Jenny said...

takyah rehat, kena buat gak header. haha
*kejam giler

Kei Seichi said...

misz jenny: kejam... T.T

CikHaniBhulat said...

salam

ada jugak yg naik status pasal blog kat fb...xtahu pulak....hehehe...biasa la tu manusia pon ary2 nak rehat, blog pon brehat la jap ary nie kan...

btul3...rilex sudey...

Bro Framestone said...

peh.. habis kewl la tue

layan je la telatah dorang tue

Blog ini mengandungi informasi, tutorial serta tips2 dan sebagainya. Jika anda ingin membaca bacaan yang ringan dan berbentuk peribadi, sila lawat blog personal saya. Sila klik pada menu "The Other Me". Diharap anda mendapat manfaat daripada blog ini dan terima kasih.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...