Wednesday, May 11, 2011

Free Header untuk blog Sharifah dan Afifi

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Kali ni jom kite tengok hasil kejadian header untuk belog akak Sharifah dan belog Afifi...
Sepatutnye kalau ikut giliran request, ade orang lain tapi disebabkan masih dalam proses confirmation, so aku skip la die dulu and bagi peluang kat orang lain...ok la kan?Malas cakap banyak, jom kite tengok...

Header kat bawah ni untuk belog akak Sharifah


First draft

Second draft

Third draft

Final result

Pe pendapat korang? Ok tak? Mintak maaf la ye kak sebab banyak kali kena betul...tak biasa buat header berkonsepkan family... Nasib baik la akak tu suke so aku pon tak cakap pape la..hehe...budget asal nak buat header die macam kat bawah ni...



Angan2 tinggi tapi tak menjadi...akak tu die tak gune la header tu tapi die kate nak simpan so aku bagi je la...Header yang aku buat lepas aku dah bagi, its totally milik korang dan aku hanya akan paparkan kat blog and bile dah banyak nanti aku akan masuk dalam FB aku...

Lepas ni pon ade request2 untuk family based punye blog..aku pon tengah blur camne nak buat... Maklum la orang takde keluarga sendiri lagi and masih berminda remaja...hahaha...So tunggu je la idea2 untuk datang.. Kalau jadi, jadi la...

Korang tunggu la nanti header yang aku buat ade sikit2 macam wallpaper SNSD tu...menjadi la jugak walaupon hudoh...haha...

Jom terjah belog akak Sharifah kat sini... --> Belog Akak Sharifah


Jom tengok header yang aku dah buat untuk belog Afifi pulak...


First draft

Final result

Amacam? Simple kan? Si Afifi ni memang kaki muzik, korang pergi la belog die, bukak2 je dah dengar lagu radio ape ntah die letak...sorry la Afifi, aku tak dengar radio melayu...hehe...I dengar radio english je...budget mat saleh pulak budak ni...hahaha...

Jom terjah belog die kat sini... --> Belog Afifi

Satu perkara lagi, aku mintak tolong la sangat2 mereka yang dah submit entry or akan submit supaya bagi as much details as possible... Sebab mostly just serahkan kat aku... Aku bukan taknak buat cuma kalau serahkan kat aku, pastu korang tak suka, kan dah banyak kerja nanti... Aku tak kesah buat banyak kerja tapi kesian kat peserta2 yang lain, nanti jadi lambat..... Memang aku buat ikot urutan..tak kesah la senang ke tak... Aku bace entry die pon nak nanges pon ade jugak...Tapi tak cool la kan laki nanges...hahaha...

Aku bukan ape..kalau diikutkan hati memang aku buat senang je kat sape2 yang mintak camtu...aku stakat buat background pastu tulis je...takde pape effect or gambar or corak..tak pon aku buat gune microsoft word je...hahaha....tapi disebabkan aku nak jaga hati korang and nak pastikan korang puas hati, aku buat jugak sedaya upaya aku untuk memuaskan hati korang... I spent hours just nak siapkan 1 header...untuk korang jugak...nanti kalau aku tutup kesian pulak yang lain2 tak dapat kan...

Aku membebel panjang2 merungut2 pon aku buat jugak header korang tu...jangan risau..Aku tak kejam..dan aku cuba buat secantik mugkin.... Jangan nanges taw??

Aku masih lagi menerima request so cepat2 la submit...mane taw dalam 15 saat lagi aku nak tutup ke segmen ni...haha...mesti sape2 yang tak buat entry lagi tu menggelabah buat...cepat2!! hahaha...

Setakat ni aku kira2 ade lebih kurang 40+ request, 33 dah siap and a few tunggu confirmation.... Sebabkan budak2 tengah exam dan sebagainye, aku on lagi la segmen ni k..

Baru je di promosikan oleh Bro Abdul Farique dalam blog die kat sini... --> Belog Abdul Farique

Bro ni jugak la yang bagi aku header free mase aku mule2 blogging dulu...tak taw la die ingat lagi ke tak...hehe...ade name aku terselit kat bawah2 entry die yang tu..haha...bangge siot...

Ok la..nak solat jap pastu makan pastu kalau rajen sambung buat header...hihi...

Berjela2 pulak entry ni...haduiii....memenatkan korang je bace...hehe








16 comments:

Ly_Tulip said...

owh...agak terasa ngan entri ni.. Huhuhu....tp, xpe...terasa ckit je....lalalala~ :p

*Peace Yo! :)

Kei Seichi said...

Ly_Tulip: miahaha..tak berniat nak men-terasakan orang..just meluahkan perasaan...cewaah..haha

izwanie azieda said...

eh eh sy lupa nk gtaw yg sy da confirm ur first draft tu. thanz. sy suka.

Ly_Tulip said...

siyes sy kuang kretip ni... sebab tu nak serah pada yang pakar... Tp, kalo x trime pon xpe... Hehehhe...

Wa okay je bro! :p

Kei Seichi said...

izwanie: dah bagitaw kan aritu kalau tak silap?hehe..

ly_tulip:tak la sampai tak terima...tunggu la dicontact nanti kalau dah siap..hehe...jangan nanges taw?

Cik Nadd said...

KEI,, cantik pulak awak buat header macam gambar GG tu..kreatif.. =)

Misz Jenny said...

giliran kita lambat lagi ke???

*buat2 ty..haha

Kei Seichi said...

cik nadd: hehe..thanks..nanti ade lagi sy buat camtu, tunggu la.. =P

misz jenny: hehe..sabar2...nanti sampai la giliran ye...

Cik Nadd said...

kalau saye nak mcm tu blh x agaknye?? hehe..

Kei Seichi said...

cik nadd: hehe..boleh je..tapi kena bagi banyak gambar la..kalau ade 5 pic pon dah cun dah...

Cik Nadd said...

oke,, nnt saye edit balik entry saye then ltk dlm 5 pic oke.. :)

Kei Seichi said...

cik nadd: nanti tulis skali ye dalam entry tu nak macam SNSD tu...takut terlepas pulak..hehe

Cik Nadd said...

ok2... thanks ye.. =)

Sharifah Nadzarah said...

TQ ye dik..tapi segan la plak..tgok byknye edit..nampak sgt cerewetnya akak hihihi..actly 1st draft tu cantik cuma gambar ktorg tu x brape nak cun...sebab tu akak nak simpan...SUKE3

Kei Seichi said...

sharifah: hehe...same2... =)

Ly_Tulip said...

owh, tuan blog...sy tidak la smpai akan nangges... hehe... Btw, thanks ea??? Sowi la kalo sy ni banyak cekadak plak.. Hohohoh

Blog ini mengandungi informasi, tutorial serta tips2 dan sebagainya. Jika anda ingin membaca bacaan yang ringan dan berbentuk peribadi, sila lawat blog personal saya. Sila klik pada menu "The Other Me". Diharap anda mendapat manfaat daripada blog ini dan terima kasih.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...