Sunday, May 8, 2011

Free Header untuk blog Raihanah Hanis dan To'wan

Assalamulaikum dan salam sejahtera...

Kali ni nak pamerkan hasil kerja aku untuk blog Raihanah Hanis dan jugak blog To'wan...Header2 ni dah selamat diletakkan kat blog mereka...So lets check it out!!

Sape2 yang nak join tawaran masih terbuka...setakat ni baru ade 20 request dan 19 dah siap...5 masih tunggu confirmation...

Jom tengok header untuk belog Cik Raihanah Hanis kite...

First draft & final product

Header untuk belog ni memang agak mencabar... Mase bace entry die, die ade bagi banyak giler gambar nak diletak...Setelah puas meneliti dan bereksperimen ngan gambar2 tu sume, make dapatlah header ni.... Ade lagi gambar aku tak letak sebab kalau letak nanti jadi serabut... Lagipon dah takde idea mane aku nak sumbat gambar2 yang laen tu..ahaha...

U guys rase cun tak header ni? Nak tak? Bace la sticky post kat atas tu and join skali...Tak susah pon kan?

Tengok header ni kat sini... --> Belog Raihanah Hanis 


Kita teruskan plak ke header untuk belog To'wan...peserta lelaki pertama...hehe...

First draft & final product

Buat header To'wan ni mula2 agak sukar sebab die tak bagi banyak info tapi die nak ada kacamata or orang pakai kacamata.. So jadi la macam ni header die... Kerja ngan lelaki ni senang, tak banyak songeh sangat....Pompuan pon senang gak...hahaha..Ade yang banyak songeh tapi ade yang ok je...

Tengok header tu kat sini... --> Belog To'wan

Salah satu benda yang mencabar nak buat header2 ni ialah bila kita baca entry die, die serahkan semua kat kita... So, bagi aku la, kalau boleh setiap header tu aku nak wat unik, tapi kalau u guys perasan, sume header aku satu style je kan?(-_-") hahaha...

So kalau lepas2 ni ade yang nak mintak, aku mintak sangat la kalau boleh contribute sikit idea yang korang nak supaya aku pon ade idea sikit...Kadang2 bile takde idea ni tapi paksa jugak buat menjadikan hasil tu aku sendiri tak puas hati walaupun tuan die suke..rase macam tak lengkap hasil kerja tu...

Harini aku pulak nak buat header sendiri..nantikan kemunculannya... Its an experimental design, design yang aku tak pernah buat lagi...What better way to experiment something new than to myself...haha...

So..ape tunggu lagi? Cepat join sementara peluang masih ada!!! 







2 comments:

norakmaMamat said...

kite pon mahu jugak..hehe

Kei Seichi said...

norakmaMamat: hehe..boleh je..submit la entry ye...

Blog ini mengandungi informasi, tutorial serta tips2 dan sebagainya. Jika anda ingin membaca bacaan yang ringan dan berbentuk peribadi, sila lawat blog personal saya. Sila klik pada menu "The Other Me". Diharap anda mendapat manfaat daripada blog ini dan terima kasih.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...