Tuesday, May 10, 2011

Free Header untuk blog Umie dan Slumberznanie

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Kali ni jom tengok header yang aku dah buat untuk blog Umie dan jugak blog Slumberznanie...Banyak request yang aku dah terima dan setakat ni tinggal sikit je lagi yang belum siap...harini pon ade la a few request... Agak mendapat sambutan ey? Bende free sape taknak...hehe..

Ok...kat bawah ni header untuk blog Umie... Jom kite tengok...

First draft

Final result

Amacam? Ok tak aku buat? Design aku takde la sehebat designer2 lain kat luar sane tapi aku cuba sedaya upaya aku untuk memenuhi permintaan semua diorang ni... Kalau ade salah silap tu mintak maaf la ye... and kalau boleh sangat2 mintak bagi details la ye...sebab kebanyakannye semua serahkan pada aku untuk buat, dari segi font, kaler, background...senang kate semua la... and aku ni jenis kalau oleh nak semua ni ade kelainan, ade kualiti unik...tu yang kadang2 lambat sebab kering idea... Lagi satu untuk font, aku ade lebih kurang 800 jenis font untuk aku belek satu2 setiap kali nak buat nak tentukan mana yang sesuai...kat situ dah makan masa, kesian pulak nanti lambat siap...dah la aku pon jenis buat lambat, maklumlah skill tak hebat..hehe..

Jom tengok header ni kat blog beliau kat sini... ---> Belog Cik Umie 


Sekarang jom tengok header untuk blog Slumberznanie pulak...

First draft

Final result

Pe pendapat korang? ok tak? 

Setakat ni header yang aku dah siapkan ialah sebanyak 28 header...yang dah request tapi aku belum buat ade dalam 5 or something...aku tak check lagi... Teruskan request pada sape2 yang nak, aku akan cuba siapkan secepat mungkin so mintak sangat2 la bersabar ye... tangan aku ade dua je dan aku takde pembantu...hehe...

Jom tengok header ni kat belog die... ---> Belog Slumberznanie 

Sape lagi yang nak join jenguk2 la sticky post kat atas tu...lambat lagi nak tutup tapi jangan la tunggu dah nak tutup baru nak request...tak terlayan nanti...hehe...

Ok la...nak sambung buat header lagi dan kalau sempat nak tulis entry lagi satu lepas tu....







 

7 comments:

FAZLINA AZIZ said...

wah rajinnya.
singgah,datang dari blog abg ben =))

TAK SALAH KALAU BALAS KUNJUNGAN KAN?

personal blog :
expire-date.blogspot.com

blogshop :
old-stuffresale.blogspot.com

THANK YOU !!!

Dayana AZ said...

woww cantik2 ! :) .

rajin nye buat free header hehe...
:P

slumberznanie said...

yuuhhuuuuuuuuuuu

u.m.i.e said...

tenkiu .. hehehe:)

zuwaidah said...

yeeeeeeeeehuuuuuuuuuuuuuuu...nak buat gak...lupa kat mana nak letak borang pesanan nih

Kei Seichi said...

zuwaidah: cik naik lif ke tingkat atas ye..kat situ ade jejaka hensem kat meja 2...bagi kat die...haha

yaya said...

sangat jel0us tau.. nk juga..waaaaa

Blog ini mengandungi informasi, tutorial serta tips2 dan sebagainya. Jika anda ingin membaca bacaan yang ringan dan berbentuk peribadi, sila lawat blog personal saya. Sila klik pada menu "The Other Me". Diharap anda mendapat manfaat daripada blog ini dan terima kasih.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...